ניוקי בטטה שוחים ברוטב אלפרדו וגבינה כחולה, אפונת גינה ולוז קלוי
מצרכים ל-4 מנות:
400 גר׳ ניוקי בטטה
כף חמאה
400 גר קוביות סלמון טרי בגודל 1.5 X 1.5 ס"מ
150 גר אפונת גינה חלוטה (ניתן קפואה)
3 שיני שום קצוצות
400 גר׳ רוטב אלפרדו
120 גר׳ גבינה כחולה מפוררת
מלח פלפל
10 עלי אורגנו טרי
הוראות הכנה:
- מחממים מים בסיר גדול לבישול הניוקי
- מחממים במחבת את החמאה והשמן מוסיפים את קוביות הסלמון וצורבים להשחמה מכל צידהם – מוציאים מהמחבת
- לאותה המחבת מוסיפים את השום ומזגגים, מתבלים מוסיפים את האפונה והרוטב ואת הגבינה הכחולה ומביאים לביעבוע
- את הניוקי מבשלים במים וכאשר הם צפים מסננים ומוסיפים למחבת המבעבעת יחד עם הסלמון ועלי האורגנו
- מצלחתים