מי רוצה סמבוסק?

plate-1

8 סועדים

chef

קל להכנה

clock-01

מעל 30 דקות הכנה

המצרכים

  • לעיטור:
  • 1 ביצה טרופה עם כף שמנת מתוקה להברשה
  • 1 כף קצח
  • 5 כפות שומשום קלוי

אופן ההכנה:

  1. פותחים את גליל בצק העלים על משטח עבודה שטוח, מסירים את הניילון הצמוד ומחלקים את הבצק לאורכו לחצי, ואז חותכים אותו לריבועים בגודל של כ-15 ס"מ כל אחד.
  2. בקערה, מערבבים את כל מרכיבי המילוי: גבינת ברינזה, ממרח עגבניות מיובשות, בזיליקום קצוץ, קורנפלור ומלח.
  3. מניחים כף מלאה של המילוי במרכז כל ריבוע, ועוד חצי כף למילוי נוסף.
  4. בעזרת מברשת, מברישים את שולי הבצק כך שיתקבל דבק טוב בעת קיפול הבצק וימנע בריחה של המילוי בעת האפייה.
  5. קפלו כל ריבוע לשניים כך שיתקבלו סמבוסקים.
  6. מניחים את הסמבוסקים על תבנית עם נייר אפייה, מברישים אותם בביצה הטרופה עם שמנת מתוקה ומעטרים בקצח ושומשום קלוי.
  7. מכניסים לתנור מחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס (טורבו) למשך 30-35 דקות או עד שהסמבוסקים משחימים וקריספיים.