שניצל גבינה צפתית

plate-1

4 סועדים

chef

בינוני להכנה

clock-01

מעל 30 דקות הכנה

המצרכים

  • לסלטון:
  • 2 יחידות עגבניות קצוצות
  • 1/2 פלפל חריף קצוץ
  • 1/4 בצל סגול קצוץ
  • חופן עלי רוקט קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מעט מלח לתיבול

אופן ההכנה:

  1. חותכים את גבינת הצפתית לאצבעות באורך הרצוי. מעבירים את הגבינה לקמח, לאחר מכן טובלים בביצה הטרופה ומצפים היטב בפרורי לחם. מניחים את האצבעות בצד כך שהבלילה תתייבש ותדבק לגבינה.
  2. צולים את פרוסות הלחם בטוסטר עד שהן פריכות.
  3. מכינים את הסלטון: בקערה, מערבבים את העגבניות, הפלפל החריף, הבצל הסגול ועלי הרוקט. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח, ומערבבים היטב.
  4. בסיר רחב, מחממים כ-2 ס"מ שמן חמנייה על להבה גבוהה. כאשר השמן חם, מניחים בזהירות את אצבעות הגבינה המצופות ומטגנים למשך כדקה עד שהן מזהיבות. בעזרת כף רשת, מוציאים את האצבעות מהשמן ומניחים על נייר סופג.
  5. בצלחת שטוחה, מניחים פרוסת לחם צלוי, מעליה מעט סלטון רוקט, ומניחים את אצבעות הגבינה המטוגנות. מגישים חם עד חמים.